10 april: rol van mannen in reproductie en doorbreken van patriarchale machtsverhoudingen door Jens Van Tricht

men-feminism-e1372102217532

In het publieke debat horen we vooral dat vrouwen aan de slag moeten: wees ambitieus, stop dat schuldgevoel weg, ga voltijds aan het (betaalde) werk, vernietig je persoonlijk ‘kapitaal’ niet. Zelden hoor je dat mannen een actieve rol te spelen hebben in het rechtvaardig maken van de verhoudingen tussen sekse.

Naast een positieve bijdrage aan vrouwenemancipatie staat tijdens deze info-avond centraal de bevrijding van de man van beperkende en destructieve codes van mannelijkheid en het verbeteren van de mogelijkheid voor mannen om zich in veiligheid, vrijheid en gelijkwaardigheid ten volle tot mens te kunnen ontwikkelen.

10 april, 20;00 Omslag, Hoogstraat 301a, Eindhoven

Jens Van Tricht pleit al jaren voor ‘mannenemancipatie’ en is sinds vorig jaar directeur van eMANcipator, de Nederlandse organisatie voor mannenemancipatie. Informatie over Jens’ werk vind je onder andere www.jensvantricht.nl, www.jensvantricht.nl/mannenemancipatie en www.emancipator.nl. In het pas verschenen F-boek over feminisme van nu in woord en beeld staat een hoofdstuk van Jens met de titel ‘Mannen, Feminisme en Utopisme’. Jens is ontwikkelaar van de methodiek TrotseZonenTrotseVaders die dit jaar de 3e prijs won bij de Movisie Participatieprijs – zie www.trotsezonentrotsevaders.nl – en co-coördinator van het Europese MenEngage netwerk: http://menengage.org/regions/europe/.

This entry was posted in Activiteit, General and tagged , , . Bookmark the permalink.